Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kvalitet & tradition sedan 1939

Kontakta oss     |     Om oss     |     Sitemap

Vår historia

Ett av Linköpings ledande konditorier

Lanemo Konditori startade i december 1939 av konditor Per Lanemo och hans hustru Elsa och har sedan dess varit ett av Linköpings ledande konditorier. Pär och Elsa såg gott bröd, vänlighet och god service som grunden i verksamheten och var också angelägna om att skapa en trivsam miljö. Företaget har under årens lopp haft 5 olika butiker i Linköping. Idag finns vi i trevliga Gottfridsberg med bageri, butik och café på ett ställe.

Andra generationen, syskonen Ulla och Per-Åke Lanemo övertog företaget 1985 och fortsatte att framgångsrikt driva konditoriet i Elsas och Pers anda.

Sedan januari 2011 drivs Lanemo Konditori & Bageri av tredje generationen, syskonen Ola och Anna Lanemo. Vi har arbetat i företaget i många år och är skolade av både första och andra generationen. Det är en stor glädje för oss att föra vårt familjearv vidare. Vi brinner för att kunna erbjuda våra kunder bakverk av hög kvalitet i en kreativ och trivsam miljö, och för att vi som arbetar här ska känna glädje och gemenskap på vår arbetsplats!

Vår kvalitets- & miljösäkring

Kvalitetssäkring

Vi sätter kvalitet främst. Både på våra produkter och på vår service. Vi uppnår hög kvalitet genom att ställa höga krav på de råvaror som används samt genom stor noggrannhet under produktion och hantering av färdig produkt. Vi strävar efter att använda närproducerade och svenska råvaror. Vi är också mycket noggranna vad gäller livsmedelshantering och följer med största omsorg de krav som vi och myndigheter ställer på vår verksamhet. 

Miljöpolicy

Miljösäkring är en viktig del i vår verksamhet. Vi har dagliga rutiner som gör det naturligt att källsortera avfall. Vi strävar efter att använda närproducerade eller svenska råvaror. Vi använder Fairtrade- och ekologiska varor som t.ex. kaffe och socker. Vi arbetar dagligen med försäljningsrapporter för att minska matsvinn, som idag är en stor miljöbov. Vi säljer överblivet bröd till kraftigt rabatterat pris, och skänker till Stadsmissionen och Frälsningsarmén. 

Elsa och Per Lanemo

Elsa och Per Lanemo

Syskonen Ola Lanemo och Anna Lanemo

ÖPPETTIDER

Ordinarie v33 - v24
Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lördagar:  08:00 - 16:00
Söndagar: 09:00 - 16:00

Sommarperiod v25 - v32
Mån - Fre: 07:00 - 18:00
Lördagar:  07:30 - 13:00
Söndagar: Stängt

LANEMO KONDITORI

Västra vägen 6
582 34 Linköping

bageri@lanemokonditori.se

© 2020 Lanemo Konditori. All Rights Reserved.